Waarom kiezen voor een kokend water kraan? | R&R Keukendesign

Waarom kiezen voor een kokend water kraan?

De kokend water kraan is populair en bijna onmisbaar in uw nieuwe keuken. Maar waarom zou je kiezen voor een kokend water kraan? Hoe zit het met het energieverbruik? En zijn ze wel veilig? In dit blog artikel vertellen we je meer over kokend water kranen en de werking ervan.

 

De voordelen van een kokend water kraan?

Zoals de naam al verklapt, geven deze kranen direct kokend water zonder enige wachttijd. Dit betekent nooit meer wachten op een kop thee. Ook verkort het de bereidingstijd van pasta, groente en aardappelen, doordat u de pan direct kunt vullen met kokend water. Bovendien hoeft u het werkblad van de keuken niet te gebruiken voor een losse waterkoker, waardoor het veel opgeruimder kijkt.

Geplaatste Keukens
Waarom Kiezen Voor Een Kokend Water Kraan

 

Quooker kokend water kraan

Quooker heeft een handige 3-in-1 kraan. Deze kraan combineert een ‘normale’ kraan (met koud en warm water) met een kokend water kraan. Deze kranen zijn in vele verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Naast de gebruikelijke metaal kleuren, zoals chroom of RVS, zijn de kranen ook in mat zwart of messing verkrijgbaar. Tegenwoordig heeft Quooker zelfs een 5-in-1 kraan: de Quooker Cube. Hiermee geeft de kraan naast koud, warm en kokend, ook gefilterd en bruisend water! Als u kiest voor een Cube, komt er naast het kokend waterreservoir een extra reservoir in uw keukenkastje bij. In dit reservoir zit een filter die het water zuivert en een CO2-cilinder, waarmee u 60 liter koud bruiswater uit uw Quooker kunt tappen.

Spullen die u minder vaak gebruikt, maar wel graag voor handen hebt, plaatst u in een bovenkast of bijvoorbeeld op de bovenste planken van uw hoge kast. Denk aan een keukenmachine of een voorraad blikken en potten. Spullen zoals schoonmaakmiddel, bewaarbakjes of textiel kunt u onderin de keukenla of keukenkast leggen.

En een andere tip is om - met name in bovenkasten, waarbij de spullen niet regelmatig worden gebruikt - de hoge en grote producten achterin te plaatsen en de kleinere producten vooraan. Zo ziet u in één oogopslag wat u in de kast heeft staan.

Ook kunt u ervoor kiezen om bepaalde zones te maken in uw keukenkasten en -laden. Denk aan pannen en kookgerei in een la bij elkaar, bij de kookplaat. Snijplanken, bewaarboxen en mengkommen bij elkaar. Het servies en de glazen bij elkaar. En de doeken, vaatwastabletten en de afwasborstel bij elkaar.

Waarom Kiezen Voor Een Kokend Water Kraan
Waarom Kiezen Voor Een Kokend Water Kraan

 

Energieverbruik van een kokend water kraan

Wie meerdere keren per dag kokend water nodig heeft, verbruikt met een Quooker-systeem niet meer energie dan met een waterkoker. Het geheim van het lage energieverbruik zit onder het werkblad.

Dat zit zo. Om een gemiddeld huishouden op elk moment van de dag direct van kokend water te kunnen voorzien, houdt het Quooker-systeem 3 of 7 liter water op een temperatuur van 110°C. Dat gebeurt in een reservoir onder het werkblad, dat vacuümgeïsoleerd is. Dat houdt in dat de lucht in het reservoir zo ijl wordt, dat de warmte nergens naartoe kan. Daardoor heeft een Quooker-systeem maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren.

Het kan zelfs zo zijn dat u met een Quooker-systeem minder energie verbruikt dan met een waterkoker. In een waterkoker wordt vaak bijna altijd meer water aan de kook gebracht dan nodig is, terwijl u de hoeveelheden met een Quooker-systeem heel precies kunt afpassen.

Doe de bespaarcheck

Wilt u weten hoeveel energie en water u kunt besparen, en wat dit betekent voor uw portemonnee? Doe dan de Bespaarcheck op Quooker.nl. Binnen een minuut ziet u wat uw huishouden verbruikt en wat u met een Quooker kunt besparen.

Waarom Kiezen Voor Een Kokend Water Kraan

 

Veiligheid van een kokend water kraan

Een kokend water kraan lijkt misschien onveilig – zeker in de buurt van kleine kinderen. Maar daar kunnen we u in gerust stellen; een kokend water kraan heeft een bepaald veiligheidsmechanismen waardoor de kraan niet zomaar kokend water geeft.

Een Quooker bijvoorbeeld, heeft een speciale, kindveilige, bedieningsknop die niet zo maar aanspringt, maar met een (dubbel)druk en draai beweging werkt. Bij bepaalde modellen gaat er zelfs een speciaal lampje gloeien bij aanraking van de bedieningsknop. Ook kunt u na het gebruik van kokend water, direct de kraan voor koud water gebruiken zonder dat het heet is.

Ook kiezen voor een Quooker?

De kokend water kraan is populair en bijna onmisbaar in uw nieuwe keuken. Maar waarom zou je kiezen voor een kokend water kraan? Hoe zit het met het energieverbruik? En zijn ze wel veilig? In dit blog artikel vertellen we je meer over kokend water kranen en de werking ervan.