Keukentrends van 2021 - R&R Keukendesign

Keukentrends van 2021

#1 Mat zwart is het nieuwe zwart

De zwarte keuken was het voorgaande jaar al een trend, maar is sindsdien alleen maar populairder geworden. Zelfs een complete zwarte keuken is hot. Komend jaar is de zwarte trend in een nieuw jasje gestoken. Mat zwart is namelijk het nieuwe zwart.

AEG speelt hier al goed op in door met een Matt Black Range te komen in keukenapparatuur. De matte glasafwerking geeft elegantie aan de hele keuken en zorgt voor een luxueuze uitstraling.

Keukentrends Van 2021
Keukentrends Van 2021

#2 Eyecatchers in de keuken

Een trend die al langer gaande is, is dat de keuken hét centrale punt van de woning is. Uw keuken mag gezien worden met een mooie woon- en leefkeuken. Een nieuwe trend is dat er eyecatchers in de keuken worden toegepast. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een marmeren werkblad. Hierbij kunt u ook kiezen voor een marmerlook blad van keramiek, composiet of zelfs kunststof.

Keukentrends Van 2021

Een kunststof werkblad met geaderde vormen erin is een meer budgetvriendelijke variant. Bijvoorbeeld een wit marmerlook, maar ook een zwart werkblad met witte aderen erin.

Keukentrends Van 2021
Keukentrends Van 2021

Goud en koper
Een andere eyecatcher in de keuken is goud en koper. Wat dacht u van een koperen of gouden kraan met dezelfde kleur spoelbak of juist in combinatie met een zwarte spoelbak? Hiermee kunt u uw keuken net dat beetje extra uitstraling geven.

Keukentrends Van 2021

#3 Donkere tinten en meer uitgesproken structuren

Werkbladen van marmer, beton en natuursteen waren al populair en deze trend zet zich door. Nieuw is de verschuiving naar donkere tinten en meer uitgesproken structuren.

Arte breidt Dekton en Silestone assortimenten uit. Voor komend jaar zijn er twee nieuwe Dekton kleuren leverbaar: Laurent en Eter. Ook Silestone breidt haar assortiment uit met twee kleuren: Eternal Noir en Camden.

Keukentrends Van 2021

#4 De hoogte in

Wilt u optimaal gebruik maken van kastruimte in de keuken? Kies dan voor een hoge kastenwand. Met meerdere hogen kasten naast elkaar creëert u een strakke look en ontstaat er een mooi verticaal lijnenspel. Met verticale greeplijsten maakt u het helemaal af.

Keukentrends Van 2021

#5 Verlichting

Waar niet direct aan wordt gedacht bij de aanschaf van een nieuwe keuken is de verlichting. Verlichting in de keuken is echter wel belangrijk. Het is niet alleen praktisch fijn, maar zorgt ook voor sfeer en uitstraling van uw keuken. In het plafond kunnen bijvoorbeeld spotjes gemonteerd worden, maar een opkomende trend is dat de verlichting een echte eyecatcher mag zijn samen met de keuken. Kent u bijvoorbeeld de verlichting van Jansen en de Bont al? Wij zijn fan!

Keukentrends Van 2021
Keukentrends Van 2021

Maar denk ook ook aan speciale led-verlichting die is verwerkt in laden. Of aan subtiel verwerkte verlichting in de nis van een kast, rek of wandplank. Deze verlichting is ook te dimmen waardoor het niet alleen erg functioneel is, maar ook dient als sfeerverlichting waardoor uw keuken op een prachtige manier wordt uitgelicht.

Keukentrends Van 2021

#6 Kleur in uw keuken

Het mag weer: kleur in de keuken. Waar zwart nog steeds één van de populairste kleuren is voor een keuken, zien we als trend ook keukens met kleur. Met een (opvallende) kleur in uw keuken stapt u af van het standaard. Wat vindt u van kleuren in uw keuken: gaaf of gewaagd?

Keukentrends Van 2021

Wilt u de keukentrends 2021 in het echt bewonderen?

Bent u geïnspireerd geraakt door een aantal van deze keukentrends voor 2021? En wilt u deze graag in het echt bewonderen? Breng dan een bezoek aan onze showroom. Wij staan voor u klaar en brengen graag advies uit over de mogelijkheden voor uw keuken, speciaal voor u. Voor inspiratie kunt u altijd vrijblijvend onze showroom binnen lopen. Wilt u advies op maat? Dan raden wij u aan om een afspraak te maken voor een vrijblijvende offerte. Of heeft u specifieke vragen? Neem contact met ons op.