Keukentrends 2023 | R&R Keukendesign

Keukentrends 2023

Wat zijn de keukentrends van 2023? Laat u onderdompelen in de laatste keukentrends van dit moment. Wij helpen u op weg door de meest inspirerende keukentrends speciaal voor u samen te vatten in dit artikel. Maak kennis met de nieuwste trends.

 

Lichte en pastelkleurige keukens

De keukens worden lichter en zachter van kleur. Denk aan lichte en blanke houtsoorten. Maar ook zachte pasteltinten zoals beige, nude, roze, groen en blauw komen terug in de keuken. Hiermee lijkt zwart enigszins op z’n retour. Dit wil niet zeggen dat het niet meer wordt gekozen, maar er is duidelijk een omslagpunt bereikt. Er is meer ruimte en behoefte aan lichte en frisse keukens.

Keukentrends 2023

Ton sur ton en eyecatchers

De keukens zijn niet alleen lichter qua keukenfronten. De hele keuken wordt steeds vaker in een ton-sur-ton samenstelling gepresenteerd. Het keukenblad, de keukenkasten en de accessoires blenden goed met elkaar. Het is een bepaalde puurheid waar de rust vanaf straalt.

Keukentrends 2023

Om dan toch iets bijzonders aan de keuken toe te voegen, wordt er gekozen voor een opvallend blad. Denk bijvoorbeeld aan een lichte keuken met bijbehorende kleur keukenblad, maar dan met een goudkleurige marmerlook ader erin verwerkt. Of een keukenkraan met spoelbak, uitgevoerd in een brons of koperkleurige versie.

Ook zijn de grijze tonen populair. Wel in een ton-sur-ton en natuurlijke uitstraling. Zo wordt een grijze look in terrazzo uitvoering gekozen voor keukenbladen en -achterwanden. Een unieke en tijdloze keuze. Opvallend zijn ook de organische vormen in het interieur. Dit vertaald zich bijvoorbeeld naar rondingen in een keukeneiland. De hoekige en strakke lijnen blijven bestaan, maar ook hier is er een wens voor zachte, ronde en organische vormen waar mogelijk.

Keukentrends 2023
Keukentrends 2023

 

Interieurstijl

Naast kleuren en vormen zijn er ook een tweetal opvallende interieurstijlen die toegepast worden in de keuken. Namelijk de Japandi-stijl en de Ibiza-stijl.

Japandi

De Japandi interieurstijl komt voort uit twee filosofieën die elkaar hebben gevonden: Wabi sabi uit Japan en Hygge uit Scandinavië. Beide hebben hun eigen invloed, maar vinden elkaar in sereniteit, rust en frisheid. Een voorbeeld van een keuken met Japandi invloeden is het keukenfront met houten latjes of de bijzonder omkaderde deuren met een heel fijn profiel. En alles in combinatie met heel zacht kleurenpalet van natuurlijke wit tot bruintinten.

Keukentrends 2023

 

Ibiza

De Ibiza-stijl kent z’n oorsprong uit de corona-tijd waarin we niet zomaar naar zonnige oorden konden. Toen we besloten om de Ibiza-stijl naar ons eigen huis te brengen. Waar dit begon met de tuin, is de stijl inmiddels doorgetrokken naar het interieur. Een Ibiza stijl keuken oogt in eerste instantie vrij simpel en is licht van kleur. Voornamelijk witte muren en witte omlijstingen die voorzien worden van licht houten of oude houtlook keukendeuren. Een robuust wit of licht keukenblad maakt de basis af. Waar mogelijk wordt de keuken voorzien van oude houten balken en natuurlijke ogende luchtige materialen, die zo kenmerkend zijn voor Ibiza.

Keukentrends 2023
 

Kookplaat met afzuiging

Op het gebied van keukenapparatuur is er een keukentrend die niet meer weg te denken is, namelijk de afzuiging in de kookplaat. Een prachtige strakke kookplaat waarin de afzuiging is verwerkt. Zo hangt er geen afzuiging meer boven uw keuken. Vooral een hele mooie keuze als u een kookeiland heeft. Er hangt dan letterlijk niets meer in het zicht. Dat zorgt ervoor dat het design van de keuken nog beter tot z’n recht komt. En een fijn voordeel is dat het u geld kan besparen. U heeft namelijk slechts één in plaats van twee (afzuiging en kookplaat) apparaten nodig.

Keukentrends 2023
Keukentrends 2023
 

Duurzaamheid in de keuken

Een steeds belangrijker wordende voorwaarde is dat de producten die we kopen, duurzaam zijn. Of dat een producent op z’n minst bewust is van milieu en zijn rol in de maatschappij. Om op die manier zijn steentje bij te dragen aan een duurzaam product. Dit vertaald zich naar FSC en PEFC keurmerken die staan voor duurzaam geproduceerd hout. Maar ook keukenapparatuur wordt steeds energiezuiniger gemaakt. Als Uw Keukenspeciaalzaak werken wij waar mogelijk enkel en alleen met partners die duurzaamheid omarmen in hun organisatie en producten.

Keukentrends 2023 in het echt bewonderen?

Wilt u de laatste keukentrends in het echt bewonderen? Kom dan bij ons langs in Oss. Wij staan voor u klaar om u te helpen bij het samenstellen van uw unieke keuken.