Keuken verplaatsen naar de woonkamer - R&R Keukendesign

Keuken verplaatsen naar de woonkamer

Keuken verplaatsen

Kan je een keuken verplaatsen? In theorie is het vrijwel altijd mogelijk om uw keuken te verplaatsen naar een andere plek in uw woning. Uiteraard hangt hier wel een prijskaartje aan. Denk aan het verleggen van leiding- en elektrowerk. Het is daarom cruciaal om van te voren een goed plan te maken.
Met een installatietekening werken kan al uitkomst bieden. Hierin wordt op de millimeter nauwkeurig omschreven op welk punt een elektra-aansluiting moet komen en waar de leidingen moeten worden gelegd. Wij maken deze installatietekening graag voor u! Zowel uzelf als uw eventuele aannemer en/of loodgieter en elektricien komt dan niet voor verrassingen te staan.

Daarbij zijn de vloeren en muren een belangrijke factor. Wilt u ook een nieuwe vloer laten leggen dan is het eenvoudiger om een keuken te verplaatsen naar de woonkamer, dan wanneer u uw vloer wilt behouden. Uiteraard is de indeling van uw keuken ook van invloed. Kiest u voor een rechte keuken of wilt u een kastenwand met keukeneiland? In geval van het laatste dan moet er elektriciteit onder het eiland verwerkt worden. Is hier geen elektriciteit aanwezig? Denk dan aan het maken van sleuven in de vloer om hier de elektriciteit in te verwerken. Heeft u vloerverwarming? Laat u dan goed informeren over de mogelijkheden.

Ditzelfde geldt ook voor het maken van sleuven in de muur om de kastenwand met apparatuur te voorzien van stroom. Ook de watertoe- en afvoer moet een plek krijgen. Maak daarom van te voren een gedegen plan om uw keuken verplaatsing soepel te laten verlopen. En belangrijker nog; om op voorhand een goede budgettering te kunnen maken zodat u niet voor onaangename financiële verrassingen komt te staan.

Waarom zou je je keuken in de woonkamer willen plaatsen?

Het is een gezellige keuken, een woonkeuken in de leefruimte. Bent u aan het koken of een heerlijke cake aan het bakken? Dan staat u als chef altijd in direct contact met uw familie en visite. Door de keuken in de woonruimte te plaatsen hoeft er niet gewerkt te worden met afscheidingen waardoor muren onnodig zijn. De woning lijkt hierdoor groter en geeft een ruimtelijk gevoel. En natuurlijk oogt het erg stijlvol als uw interieur inclusief woonkeuken in eenzelfde stijl wordt uitgevoerd. Dit ziet er niet alleen erg mooi uit, of zorgt het voor harmonie in uw woning. Combineer de woonkeuken met een royale eettafel of sfeervolle bar en mensen schuiven makkelijk aan in uw woonkeuken.

De voordelen van een woonkeuken

Geurtjes verspreiden zich gemakkelijk door de hele woning. Ondanks een goede afzuiging is het onontkoombaar om dit niet te ruiken.
Als er nog vuile vaat of wat spullen in de keuken op het aanrecht staan, is dit direct in het zicht wat rommelig oogt.
Er is een lichtplan nodig voor de keuken. Als er wordt gewerkt is het prettig om goed licht te hebben. Echter is het sfeervol om in de avond, of wanneer de keuken niet in gebruik is, de sfeerverlichting in de keuken aan te zetten.

Goed om te weten

Door de keuken in de woonruimte te plaatsen is de kans groter dat u kookgeurtjes beter ruikt. Om dit toch zoveel mogelijk te beperken is het goed om te kiezen voor een goed afzuigsysteem. Een design afzuigkap kan een mooie verrijking in de ruimte zijn, vooral als deze tegelijkertijd als lamp dient. Natuurlijk is ook de inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging ook een populair item in een woonkeuken. Er hangt dan niets in het zicht waardoor de ruimte nog groter lijkt. Hier had u waarschijnlijk al wel bij stil gestaan, maar toch is het goed om u nog even te tippen op dit feitje. Een woonkeuken die zo prominent in de leefruimte aanwezig is, wilt u waarschijnlijk het liefst zo opgeruimd mogelijk houden. Anders kijkt u steeds tegen een rommelige keuken en dat kan zorgen voor een onrustig gevoel.

Keuken verplaatsen naar andere ruimte

Een keuken verplaatsen naar een andere ruimte kan meestal wel worden gerealiseerd. Het vraagt alleen wel de nodige voorbereiding. Als alles dan is gelukt en de keuken is verplaatst naar de andere ruimte in de woning, dan kan het grote genieten beginnen! Uw woning krijgt direct een compleet andere sfeer en u heeft de woonkeuken waar u van droomt. Wilt u graag Inspiratie opdoen voor uw woonkeuken? Lees meer over leuke en handige tips voor uw woonkeuken.

Meer weten over een keuken die speciaal ontworpen is voor u?

Wilt u graag uw ideeën bespreken met een keukenadviseur die ook verstand heeft van renoveren en verbouwen? Maak dan een afspraak met ons. Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw nieuwe keuken.

Blog geschreven door Uw Keukenspeciaalzaak