Keuken ontwerpen | R&R Keukendesign

Keuken ontwerpen

Een keuken ontwerpen die voldoet aan al je wensen? Met die multifunctionele (stoom)oven, koelkast met fresh zone en dat fijne werkblad om de meest heerlijke gerechten te kunnen bereiden. Keukenfronten komen tot leven in een 3D ontwerp. U ziet direct hoe het er straks in uw keukenruimte uit kan komen te zien. En bevalt iets nog niet helemaal? Dan is het een kwestie van een muisklik om dit aan te passen. Zo kunt u net zolang puzzelen tot u tot uw ideale keukenontwerp komt. Wat is handig om te weten voordat u zelf aan de slag gaat?

 

Keukenontwerp

Gaat u zelf aan de slag met het ontwerp van uw nieuwe keuken? Of dit nu met pen en papier is of in een online keukenontwerp tool. Het is handig om van tevoren een paar dingen in gedachte te houden.

Keukenopstelling

Wat zijn de afmetingen van uw keukenruimte? Zijn er ramen aanwezig in de ruimte? En welke keukenopstellingen kunt u dan in deze ruimte kwijt? Heeft u keuze of bent u gebonden aan een specifieke keukenopstelling? Denk aan een hoekkeuken, parallel keuken (twee rechte keukenelementen tegenover elkaar), u-keuken of bijvoorbeeld een keuken met eiland. Zomaar een paar veelvoorkomende opstellingen. Ontdek wat is de speelruimte is voor uw keukenopstelling.

Keuken Ontwerpen
Keuken Ontwerpen

 

2. De keukendriehoek

De gouden keukendriehoek wordt het ook wel genoemd. De ideale positie van uw keukenapparatuur. Het idee is dat u de spoel-, kook- en koelzone binnen handbereik heeft. Het liefst in een driehoeksverhouding. Oftewel: u kunt een denkbeeldige driehoek maken door deze punten met elkaar te verbinden. Op die manier kunt u het makkelijkste gebruik maken van uw keuken zonder onnodig veel passen te zetten.

Keuken Ontwerpen

 

3. Keukenapparatuur

Welke keukenapparatuur wilt u heel graag terugzien in uw nieuwe keuken? En hoeveel kastruimte wilt u hiervoor opofferen? Want dat is vaak wat het is.. Een keukenapparaat is vaak enorm handig. Maar gaat u het ook regelmatig gebruiken? Of is het dan toch prettiger om wat extra kastruimte in de keuken te hebben? Als u een grote keuken heeft met veel opbergruimte is dit natuurlijk minder aan de orde. Maar heeft u een gemiddelde of zelfs compacte keuken. Dan is het goed om stil te staan bij de absolute must-have keukenapparatuur. En wat valt dan onder de categorie nice-to-have? Dat maakt het hopelijk wat makkelijker om concessies te maken als u tot de conclusie komt dat u onvoldoende opbergruimte heeft.

Keuken Ontwerpen
Keuken Ontwerpen

 

3D keuken ontwerpen

Er zijn ontzettend veel online tools te vinden die zowel gratis als betaald een 3d keuken ontwerp aanbieden. Verschillende leveranciers bieden het aan. Speciaal voor u, kunt u direct aan de slag op onze site. Wij bieden namelijk een gratis 3D keukenontwerp tool. Ontdek hoe u uw ideale keuken kunt samenstellen. Ook meteen benieuwd wat een keuken ongeveer kost? Ga dan aan de slag met onze keukencalculator. Binnen een ogenblik ziet u wat u kwijt bent voor uw keuken.

Keuken Ontwerpen

Zelf uw keuken ontwerpen?

Zelf aan de slag om uw keuken te ontwerpen? We hebben een aantal opties gegeven. Natuurlijk kunt u ook een intake plannen met onze verkoopadviseur. Wij helpen u graag bij het ontwerpen van uw keuken, speciaal en alleen voor u.