Ergernissen in de keuken en hoe te voorkomen - R&R Keukendesign

Ergernissen in de keuken en hoe te voorkomen

De vier grootste ergernissen in de keuken en hoe je ze kunt voorkomen.

De keuken is het hart van elk huis. Hier wordt er gezorgd voor de innerlijke mens op alle fronten. Helaas heeft vrijwel elke keuken ook een aantal vervelende kenmerken. Kleine frustraties die onaangekondigd op komen doemen. Keuken ergernissen voorkomen? Lees de meest voorkomende keukenergernissen en onze tips hieronder.

1. Gebrek aan laden
De besteklade ligt netjes vol met vorken, messen en lepels. Waar moeten de amuse lepels naartoe? En die pollepel voor de boerengroentesoep? Ook servetringen moeten ergens opgeborgen worden, waar komen de onderleggers? Lades zijn er nooit genoeg, kies bij de aanschaf van een keuken voor zoveel mogelijk lades. Alleen een vrijgezel kan vooruit met een blikopener, in een keuken die echt gebruikt wordt zijn er nooit teveel lades.

2. Moeilijk te bereiken hoekkast
Het lijkt heel handig, een hoekkast. Maar dan blijkt dat de hoekkast alleen maar ruimte inneemt die niet of nauwelijks te gebruiken is. De deurtjes zitten onhandig, grote pannen passen niet en kleine potjes staan te ver weg. Dus blijft de hoekkast leeg waardoor er waardevolle ruimte verloren gaat. Gelukkig zijn er oplossingen zoals de nieuwe Le-Mans hoekkast die wel optimaal gebruik maken van de ruimte, het kan dus wel!

3. Koelkast te klein
Heel leuk die aanbiedingen bij de supermarkt maar de koelkast staat weer vol. Een inbouwkoelkast is niet zomaar te vervangen, kies dus voor een ruim model. Een grote moderne koelkast verbruikt minder energie dan een oudere, veel kleinere koelkast. Kies voor een grote A++ koelkast om voorbereid te zijn op de komende Hamsterweken.

4. Waar laat ik die kruiden?
Koken zonder kruiden is als House muziek zonder dreun. Het kan wel maar er mist toch iets. Helaas is er vaak veel te weinig ruimte voor kruidenpotjes. Met name verse kruiden hebben geen ruimte in veel keukens. Zorg voor voldoende ruimte voor kruiden, in een rekje of misschien leuke potjes aan de wand waarmee de kruiden altijd binnen handbereik zijn.

Ergernissen In De Keuken En Hoe Te Voorkomen