Een nieuwe keuken kopen: Waarin zitten de kosten? - R&R Keukendesign

Een nieuwe keuken kopen: Waarin zitten de kosten?

U bent van plan een nieuwe keuken te kopen en heeft al in gedachten wat voor keuken u ongeveer wilt. Maar wat is er eigenlijk mogelijk binnen uw budget? En welke factoren bepalen de prijs van een nieuwe keuken? Wij vertellen u er graag meer over.

Welke factoren zijn bepalend voor de prijs van een nieuwe keuken?

Vanzelfsprekend speelt de grootte van de keuken een substantiële rol in de prijs van een keuken. Maar dat is niet het enige. Hieronder ziet u twee keukens die op het eerste gezicht erg veel op elkaar lijken, toch verschilt de prijs enorm. Waar dat verschil in zit? Dat leest u hieronder.

Een Nieuwe Keuken Kopen Waarin Zitten De Kosten

Het verschil bij bovenstaande keukens, zit hem in de details: het materiaal van het keukenblad, de apparatuur die in de keuken zit, maar ook de fronten van keukenladen en keukenkastjes. In dit blog vertellen we u meer over de opties en de keuzes die u kunt maken. Zo ontdekt u dat door slimme keuzes te maken er voor ieder budget een passende keuken is.

Het keukenblad

Voor het uiterlijk van uw keuken, is het keukenblad erg bepalend. Zo kan het keukenblad uw keuken een industriële uitstraling geven of kan het juist zorgen voor een landelijke of luxueuze sfeer. De kosten van een keukenblad zijn sterk afhankelijk van het materiaal.

Een keukenblad van kunststof is de goedkoopste en meest functionele optie. Graniet is een wat duurdere optie, maar geeft de keuken door het natuurlijke en robuuste karakter, een luxere uitstraling. Een keukenblad van keramiek behoort tot één van de duurste opties, maar brengt naast zijn stoere en natuurlijk look, ook andere voordelen met zich mee. Zo is een keramieken keukenblad waterdicht, hittebestendig, kras- en vlekbestendig, licht in gewicht, gemakkelijk in onderhoud en erg hygiënisch.

Kies voor een keukenblad dat past bij uw smaak, maar neem in uw overweging ook praktische zaken zoals kwaliteit en onderhoud mee. Het keukenblad wordt immers veel gebruikt en moet een lange tijd mee kunnen gaan.

Een Nieuwe Keuken Kopen Waarin Zitten De Kosten

De keukenapparatuur

Als het om keukenapparatuur gaat, zijn de keuzemogelijkheden oneindig. Gaat u voor een eengreepsmengkraan of een luxe kokendwaterkraan? Kiest u voor een combi-magnetron of een oven met stoomfunctie? Dit zijn keuzes die de totaalprijs van uw keuken behoorlijk kunnen beïnvloeden.

Wanneer u kiest voor een keuken met een eenvoudige kookplaat, koelkast, vaatwasser en combi-magnetron, bent u vanzelfsprekend goedkoper uit dan wanneer u voor een A-merk inductiekooplaat, koelkast met instelbare luchtvochtigheid, luxe oven en vaatwasser kiest.

Het is goed om bij uzelf na te gaan welke apparatuur u graag wilt, welke functies deze apparatuur moet hebben en of deze apparatuur van een A-merk moet zijn. Houd hierbij wel in gedachten dat de prijs van een A-merk hoger ligt, maar de levensduur van deze producten doorgaans ook langer is.

Een Nieuwe Keuken Kopen Waarin Zitten De Kosten

De keukenkasten

Samen met het keukenblad, zijn de fronten van keukenladen en keukenkastjes de meest gezichtsbepalende aspecten van een keuken.

Keukenfronten zijn in vele kleuren en materialen verkrijgbaar. Goed om te weten, is dat ook bij keukenkasten de materiaalkeuze een groot aandeel heeft in de keukenprijs. Zo bent u met houten keukenfronten duurder uit dan met bijvoorbeeld kunststoffen fronten. Verder zijn ladekasten weer duurder dan gewone keukenkasten en is een greeploze keuken strak, maar ook vaak een duurdere optie dan handgrepen.

Omdat de keukenkasten een grote rol spelen in het uiterlijk van een keuken en een kleine keuze al grote gevolgen kan hebben voor het uiterlijk van uw keuken, adviseren wij u hier graag over. Uw KeukenSpeciaalzaak houdt overal rekening mee en adviseert u over zaken waar u zelf misschien niet eens aan denkt.

Een Nieuwe Keuken Kopen Waarin Zitten De Kosten

Afwerking, montage en installatie van uw keuken

Dit is waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt bij het aanschaffen van een keuken. Toch is dit wel degelijk een kostenpost die belangrijk is om in kaart te brengen. Wat is er nodig om de nieuwe keuken te kunnen installeren? Hierbij kunt u denken aan extra stopcontacten, maar ook of er waterleidingen verlegd moeten worden.

Bij R&R Keukendesign zijn wij hier eerlijk en duidelijk over. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Een Nieuwe Keuken Kopen Waarin Zitten De Kosten