Bijkeuken - R&R Keukendesign

Bijkeuken

We hebben er vaak een chronisch tekort aan: opbergruimte. Daarom is een bijkeuken zo’n welkome ruimte in het huis. Heeft u al een bijkeuken en wilt u graag geïnspireerd worden om deze op te knappen? Of heeft u nog geen bijkeuken maar bent u benieuwd of het mogelijk is om deze te creëren? Ontdek de verrassende mogelijkheden van een bijkeuken.

Wat is een bijkeuken?

Laten we beginnen met de definitie van een bijkeuken. Een bijkeuken is een ruimte die (vaak) grenst aan de hoofdkeuken waar ondersteunende huishoudelijke handelingen en apparaten de ruimte krijgen.

Blog Bijkeuken 1

Wat is handig om in een bijkeuken te hebben?

De basis van een functionele bijkeuken is een opbergsysteem. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te realiseren. Veel keukenfabrikanten zijn hierop ingesprongen en bieden een compleet aanbod voor uw opgeruimde bijkeuken.

Blog Bijkeuken 2
Blog Bijkeuken 3

Opbergsysteem in de bijkeuken

Het ideale opbergsysteem voor in de bijkeuken is voor iedereen anders. Soms is het letterlijk een verzamelruimte van spullen en kan het even zoeken zijn voordat u uw gezochte item voor handen heeft. U hoort het al, dat klinkt niet heel efficiënt.

Wilt u uw bijkeuken graag opknappen of heeft u een nieuwe keuken en wilt u een bijkeuken realiseren? En is de wens om dit in één keer goed te doen? Overweeg om een bijkeuken te realiseren waar een opbergsysteem wordt geplaatst. Dit kan van keukenmeubelen zijn, maar natuurlijk kunt u er ook een aantal stellingen in kwijt. Afhankelijk van uw budget stelt u uw bijkeuken samen. Graag geven wij een aantal inspirerende bijkeuken ideeën.

Bijkeuken ideeën

Afhankelijk van de grootte van de ruimte kunt u een aantal dingen wel of niet toepassen. Een bijkeuken is ideaal voor:

Een voorraadkast
Een wasruimte
Extra keukenapparatuur, denk aan een frituurpan
Een rustig plekje voor uw huisdier
Het opbergen van huishoudelijke apparaten, denk aan een dweil en stofzuiger
Het ophangen en wegzetten van jassen en (sport)schoenen

Met handige kastmodules maakt u het zichzelf een stuk eenvoudiger in het huishouden. Wat dacht u van een bijkeuken kast met wasmachine en droger. Het liefst in een kast waarin de wasmachine en droger wat hoger staan en er een uittrekbare lade onder de apparaten aanwezig is. Trek deze plank uit, plaats er een wasmand op en stop of haal de was eenvoudig in of uit de machine.

ok is het prettig om voorraadboxen te verwerken in het opbergsysteem. Zo oogt uw bijkeuken opgeruimd zodra u de ruimte inloopt en staat alles goed gesorteerd. Of kies voor een onderbroken plint zodat er een ruimte voor uw robot-stofzuiger onder de kastenwand wordt gecreëerd. Zomaar een paar ideeën voor uw ideale bijkeuken.

Blog Bijkeuken 4

Een bijkeuken speciaal voor u?

Laat uw bijkeuken ontwerpen door uw keukenadviseur. Hij weet als geen ander wat ervoor nodig is om een multifunctionele bijkeuken voor uw te ontwerpen. Veel keukenspeciaalzaken hebben een bijkeuken als showroomopstelling zodat u een goede indruk kunt krijgen van de mogelijke opbergsystemen.

Bent u nieuwsgierig geworden en heeft u naar aanleiding van dit artikel ideeën opgedaan voor uw bijkeuken? Maak dan een afspraak bij ons in de showroom.

Hier een voorbeeld van een bijkeuken die door ons recent is geplaatst:

24 Rr Keuken Wit Hout Oijen 1024x683 1