Achterwanden in de keuken - R&R Keukendesign

Achterwanden in de keuken

Achterwanden in de keuken zijn populair. Niet voor niets springen veel fabrikanten hierop in door u een uitgebreid aanbod aan mogelijke achterwanden te bieden. De keuken wordt steeds meer een plek waar we leven. Een achterwand is van onmisbare waarde om bij te dragen aan de juiste sfeer is huis. Niet alleen zijn de achterwanden in de keuken functioneel maar zoals gezegd ook esthetisch van grote meerwaarde. Omdat er al zoveel keuzes zijn die u kunt maken ziet u door de bomen het bos soms misschien niet meer. Weet dat wij graag met u meedenken om het gemakkelijker te maken. Daarom hebben we een aantal mogelijkheden voor uw achterwand uitgewerkt. Welk soort achterwand spreekt u aan?

Keukenachterwand

Door een keukenachterwand is de muur direct verbonden aan het werkblad. Het gedeelte achter de kookzone wordt ook wel spatwand genoemd. De muur achter de kookzone heeft een goede bescherming nodig tegen de hitte en mogelijk opspattende vet en water. Om één geheel in uw keuken te creëren is het mogelijk om de keukenwand(en) in dezelfde stijl uit te voeren. De belangrijkste voordelen van een beklede achterwand in de keuken zijn:

het beschermt uw wand tegen water en vuil
het is hygiënisch en makkelijk schoon te maken
het beschermt uw wand tegen hitte van de kookzone
een (vernieuwde) achterwand geeft de keuken een compleet nieuwe look

Er zijn veel verschillende opties voor een achterwand. Graag geven wij u een paar inspirerende voorbeelden.

Achterwanden In De Keuken
Achterwanden In De Keuken

AluSplash achterwand

AluSplash is een ideale oplossing tegen spatten. Het is hittebestendig, wat het ideaal materiaal maakt voor achter de kookplaat. Vanwege de hitte bestendigheid zijn deze achterwanden ook geschikt voor achter een gaskookplaat. Er zijn mooie hoogglans of matte kleuren en het kan in elk formaat op maat gemaakt worden.

Achterwanden In De Keuken
Achterwanden In De Keuken

Tegeltjes keukenwand

Het heeft direct iets sfeervols en ambachtelijks als u kiest voor een tegeltjes keukenwand. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel tegeltjes waaruit gekozen kan worden om te verwerken als keukenachterwand. Denk bijvoorbeeld aan een Portugese tegel voor een mediterrane uitstraling.
Of wat dacht u van een glanzende visgraat tegel die de show steelt in uw keuken? Tip: kies een twee- of drietal bijpassende tinten voor een extra spannend effect.

Door de voegen is het wel goed om te realiseren dat dit zo nu en dan een extra schrob-beurt nodig heeft. Houdt u het iedere dag goed bij, dan is een tegeltjes keukenwand zeker een hygiënische keuze.

Achterwanden In De Keuken
Achterwanden In De Keuken

Rvs keukenwand

Wilt u graag een industriële look in uw keuken? Kies dan voor een rvs keukenwand. Bent u er al over uit dat u graag een rvs keukenblad wilt? Trek dit dan door in de achterwand voor een robuuste en industriële uitstraling. Ook ideaal als achterwand voor uw kookplaat of fornuis. Tip: kies voor een rvs blad met anti-fingerprint coating zodat vingerafdrukken minder kans krijgen en het blad eenvoudig schoon te maken is.

Achterwanden In De Keuken

Doortrekken van keukenblad in achterwand

Wilt u graag eenheid in uw keuken realiseren? Laat dan uw gekozen keukenblad doorlopen in de gehele achterwand. Er zijn materialen waaruit u kunt kiezen die het patroon kunnen laten doorlopen van uw keukenblad in de achterwand. Denk bijvoorbeeld aan specifieke keramische keukenbladen met marmerlook. De aders lopen dan door van uit keukenblad in de achterwand. Informeer hiernaar bij ons in de showroom.

Achterwanden In De Keuken
Achterwanden In De Keuken

Glazen keukenwand

Glas is geschikt voor vrijwel iedere keukenstijl. Omdat u kunt kiezen uit ontzettend veel verschillende kleuren, is er altijd een glazen keukenwand die past bij uw keuken. Heeft u een compacte keuken? Dan is het voor u helemaal de moeite waard om u te verdiepen in een glazen achterwand. Glas laat de keuken namelijk optisch groter lijken. Licht wordt gereflecteerd waardoor de ruimte lichter en ruimtelijker lijkt. Kies voor een glazen spatwand of geef uw keuken een luxe uitstraling door uw gehele keukenwand uit te voeren met een glazen achterwand.

Achterwanden In De Keuken
Achterwanden In De Keuken

Keuken achterwand glas met print

Mag het iets persoonlijker? Kies dan voor een achterwand van glas met print. Denk bijvoorbeeld aan een foto van uw kinderen, huisdier of favoriete landschap. Zomaar een paar voorbeelden die gerealiseerd kunnen worden in uw keukenachterwand.

Achterwanden In De Keuken

THEWALL

Bent u op zoek naar iets unieks? Maak dan kennis met THEWALL by Dekker. Dit is het neusje van de zalm als het gaat om een unieke wand. Dit kan verwerkt worden in de achterwand van uw keuken, maar ook dienen als wandsysteem in iedere willekeurige ruimte van uw huis. Het bijzondere van THEWALL is de stroomrails waar alle accessoires een plek krijgen. Zo is het mogelijk om spots toe te voegen of kies bijvoorbeeld voor een plankje met geïntegreerde telefoonoplader, waar u uw tablet of telefoon kunt opladen. Kortom, met THEWALL kunt u met de gewenste accessoires deze muur volledig op smaak en functionaliteit inrichten.

Achterwanden In De Keuken

Meer weten over achterwanden keuken?

Heeft u ideeën opgedaan naar aanleiding van dit blogartikel? Of heeft u nieuwe ideeën en wilt u die graag doorvertalen in uw nieuwe keuken? Kom dan langs bij ons in de showroom en onze keukenadviseurs helpen u graag met het vertalen van uw wensen in een prachtig keukenontwerp. Wij raden u aan om vooraf een afspraak te maken, zodat u zeker weet dat onze adviseurs tijd hebben.